OLYMPIC - Zlatá edice (CZ 7CD) Původně se Olympic jmenoval Karkulka (Karlínský hudební kabaret). Přejmenován byl podle klubu Olympik ve Spálené ulici.Psal se rok 1963 a doprovodná kapela Olympic hrála pro zpěváky jako Josef Laufer, Pavel Bobek, Miki Volek, Naďa Urbánková, Yvonne Přenosilová, Pavel Šváb a mnohé další. Ve skupině Olympic si v 60. letech zahráli Petr Janda - kytara, pak Miloslav Růžek - saxofon, Miroslav Berka - piano, Pavel Chrastina a Jan Hauser- baskytara, František Čech a J. A. Pacák - bicí , Jaromír Klempíř - jonika, Jiří Laurent a Ladislav Klein - kytara. Vznikají hity jako Hvězda na vrbě, Dej mi víc své lásky, Snad jsem to zavinil já, Želva, Pták Rosomák. V 70. letech vznikají hity Dynamit, Otázky, Bon soir mademoiselle Paris, Slzy tvý mámy. Odchází Jan Antonín Pacák a na dlouhou dobu usedá za bicí Petr Hejduk. Chvilku na basu hraje Jiří Korn, pak Ladislav Chvalkovský, potom Pavel Petráš, než se pevně basy ujme Milan Broum. 80. léta byla pro Olympic opět velmi úspěšná. Svědčí o tom hity Osmý den, Okno mé lásky, Jasná zpráva, Blíženci. V polovině 80. let přicházejí do skupiny Milan Peroutka místo Petra Hejduka za bicí a Jiří Valenta posiluje klávesy Miroslava Berky. Prvním songem této omlazené sestavy je šokující Jako tele na vrata. 19. 5. 1987 umírá zakládající člen skupiny Miroslav Berka a od této chvíle je skupina stále ve stejné čtyřčlenné sestavě (Janda, Broum, Peroutka, Valenta). Olympic natáčí Bigbít, Když ti svítí zelená, Ať.V 90. letech Olympic s novou produkcí přechází ze Supraphonu pod Jandovu agenturu Bestia. Vzniká populární instrumentálka Stejskání. Na koncertech není o skupinu velký zájem a tak se Petr Janda rozhodl, že Olympic ukončí svou koncertní činnost. 28. prosince 1992 se naplňuje do posledního místa "poslední" Lucerna. Celé turné ...jak se lítá vzhůru... je opět velice úspěšné a sály praskají ve švech. Přesto se koná "úplně poslední" koncert, kde Petr Janda draží svou kytaru i svůj copánek, který za 6.000 Kč získal Pavel Sedláček. V roce 1994 se však Olympic vrací na pódia se skladbami z nového CD Dávno. U vydavatelství Bonton začíná vycházet edice Olympic - singly, a vychází další alba Brejle a Karavana. Po roce 2000 Olympic koncertuje poprvé (ale ne naposled) pro fanoušky v USA a Kanadě. V divadle Ta Fantastika účinkují členové skupiny v muzikálu Jak se lítá vzhůru a probíhá velkolepé turné k oslavě 40. výročí existence skupiny. Olympic vydává další album Dám si tě klonovat a DVD encyklopedii z historie skupiny s dobovými filmy a vzpomínkami členů skupiny. Od září 2004 začal Supraphon vydávat výpravnou, remasterovanou řadu CD „OLYMPIC-ZLATÁ EDICE“, která přináší reedice všech řadových i koncertních alb, která vyšla do roku 1990. Zlatá edice je doplňována řadou zajímavých bonusů.
OLYMPIC - Zlatá edice 1 Želva (+bonusy)OLYMPIC - Zlatá edice 2 Pták Rosomák (+bonusy)OLYMPIC - Zlatá edice 3 Jedeme, jedeme (+bonusy)OLYMPIC - Zlatá edice 4 Olympic (+bonusy)OLYMPIC - Zlatá edice 5 MarathonOLYMPIC - Zlata edice 6 Prazdniny na ZemiOLYMPIC - Zlatá edice 7 Ulice==============================================================================
OLYMPIC - Zlatá edice 1 - Želva (CZ 2006) - Rock01 Želva
02 Vzpomínka plíživá
03 Línej skaut
04 Dám zejtra zas flám
05 Modravé mámení
06 Nikdo neotvírá
07 Nebezpečná postava
08 Snad jsem to zavinil já
09 Dědečkův duch
10 Jen bůh ví
11 Telefon
12 Psychiatrický prášek
Bonus:
13 Mary (I Must Play)
14 Smutné ráno
15 Bloud král
16 Zahoď lásku
17 Nejím a nespím
18 Dej mi na klín oči unavený
19 Dej mi víc své láskyMP3, VBR 224kbps, cover include rar, 87MB, bez hesla, RapidShare- Kód: Vybrat vše
Stahujte z Rapidshare, Share-Rapid a HotFile za jednu SMSku ! Klikni a získej 90 MB kreditu zdarma ! Jen registrovaní uživatelé můžou vidět tento text! Registrujte se, nebo se přihlaste na fórum.
=========================================================================
OLYMPIC - Zlatá edice 2 - Pták Rosomák (CZ 2006) - Rock01 Krásná neznámá
02 Ikarus greens
03 Báječné místo
04 Everybody
05 O půlnoci
06 Pták Rosomák
07 Tvé neklidné svědomí
08 Čekám na zázrak
09 Z bílé černou
10 Pohřeb své vlastní duše
11 Kamenožrout zelený
12 Svatojánský happening
Bonus:
13 Zbytečná holka
14 The Story Of Bass Guitar
15 Throughs Of A Foolish Boy (Bloud král)
16 Please Don't Leave Me (Snad jsem to zavinil já)
17 Nekonečná cestaMP3, CBR 256kbps, cover include rar, 90MB, bez hesla, RapidShare- Kód: Vybrat vše
Stahujte z Rapidshare, Share-Rapid a HotFile za jednu SMSku ! Klikni a získej 90 MB kreditu zdarma ! Jen registrovaní uživatelé můžou vidět tento text! Registrujte se, nebo se přihlaste na fórum.
======================================================================
OLYMPIC - Zlata edice 3 - Jedeme, jedeme (CZ 2005) - Rock01 Pět cestujících
02 Když jsem bejval tramp
03 Mr Den a Lady Noc
04 Brouk
05 Dany
06 Elixír
07 Bláznivej Kiki
08 Bon soir mademoiselle Paris
09 Strážce majáku
10 Tobogán
Bonusy:
11 Kufr
12 Anděl
13 Otázky
14 Strejček Jonatán
15 Sluneční píseň
16 Čarodějka
17 Aeroplán
18 Inzerát
19 Vánoce
20 DynamitMP3, CBR 256kbps, cover include rar, 125MB, bez hesla, RapidShare- Kód: Vybrat vše
======================================================================
OLYMPIC - Zlatá edice 4 - Olympic (CZ 2006) - Rock01 Karneval
02 Stará láhev
03 Konec konců
04 Blázen
05 Únos
06 Harém
07 Jsem zvláštní
08 Vůně benzínu
09 Kánon
Bonus:
10 Planetář
11 Agáta
12 Tony
13 Závody lodí
14 Měsíc
15 Detektiv
16 Když Lola pila pátý drink
17 Hedy
18 Dobré ráno
19 Kroky
20 Lhář
21 Prý
22 Co tě napadáMP3, VBR 224kbps, cover include rar, 125MB, bez hesla, RapidShare- Kód: Vybrat vše
=======================================================================
OLYMPIC - Zlatá edice 5 - Marathon (CZ 2006) - Rock01 Jako kluci zacli jsme hrat
02 Mraz
03 Cerna kronika
04 Tak teto, tady je to
05 Marathon
06 Taky jsem se narodil bos
07 Nech to byt
08 Tak jedem dal
09 Slzy tvy mamy
10 Nebe nad hlavou
11 Jdou deti, jdou
12 Slunce
13 Uz je cas
14 Ja tym byl
15 On
16 Letani
17 Ty slzy davno vpila trava
18 SprchaMP3, CBR 320kbps, cover include rar, 190MB, bez hesla, RapidShare- Kód: Vybrat vše
===================================================================
OLYMPIC - Zlatá edice 6 - Prázdniny na Zemi (CZ 2007) - Rock01 Přílet
02 Kraj, odkud odletěli ptáci (Ptáci)
03 Co všechno se tu může stát (Voda)
04 Nechoď dál (Město)
05 Strom
06 Vzdálenosti (Země)
07 Rezervace motýlů
08 To nic, to jen vzduch (Vzduch)
09 Návrat
10 Dědečkův duch
11 Nech to být
12 Máš ráda déšť
13 Nezapomeň
14 Ze života hmyzu
15 Hrál
16 Nejsem sám
17 Vlak, co nikde nestaví
18 The Bird (Kraj odkud přiletěli ptáci)
19 Osmý denMP3, VBR 210kbps, cover include rar, 124MB, bez hesla, RapidShare- Kód: Vybrat vše
====================================================================
OLYMPIC - Zlatá edice 7 - Ulice (CZ 2007) - Rock01 Ulice (Život)
02 Okno mé lásky (Láska)
03 Úspěšný mladý muž (Úspěch)
04 Tváře slov (Strach)
05 Ulice II.mp3
06 Paní Nostalgie (Samota)
07 Já (Sobectví)
08 Černá mše za nukleárního boha (Nenávist)
09 Každý den (Ohlédnutí)
10 Ulice III (Život)
Bonus:
11 Jasná zpráva
12 Já je znám
13 Dnes už ne
14 Nikdo nejsme akorát
15 Blíženci
16 Nic víc
17 Každý den (Live)
18 Já
19 Černá mše za nuklárního boha
20 Ulice IMP3, VBR 2224kbps, cover include rar, 116MB, bez hesla, RapidShare- Kód: Vybrat vše
Nefunkčnosť linkov: V prípade, že je link nefunkčný, dajte mi o tom vedieť na email v ktorom uveďte konkrétny príspevok v ktorom sú moje linky nefunkčné. Po obdržaní emailu to ihneď opravím.